EVENTS

Ετήσια Γενική Συνέλευση 

Ημ . 15Μαρτίου 2019 .  

 

Πρόσκληση 

Στην Παγκύπρια Γενική Συνέλευση της  ‘Αγκαλιάς Ελπίδας’ Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές και άλλες Παραλύσεις  

ΠΡΟΣ:Μέλη Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές και άλλες Παραλύσεις ‘Αγκαλιάς Ελπίδας’

Αγαπητά Μέλη, 

Η Αγκαλιά Ελπίδας συνεχίζει να δρα προς το συμφέρον των παιδιών με αναπηρίες , και συνεχίζει να διεκδικεί τα δικαιώματα τους. Παράλληλα ενημερώνει γονείς , πολιτικά στελέχη , εκπαιδευτικούς και την κοινωνία για τις παραλήψεις του κράτους που έχουν αρνητικό αντίχτυπο στα παιδιά μας. Ο Αγώνας διεκδίκησης συνεχίζεται μέχρι τα παιδιά μας να μπορούν να απολαμβάνουν όλα τους τα δικαιώματα που αναγράφονται στην Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα άτομα με αναπηρίες την οποία το κράτος έχει κυρώσει το 2011 και μέχρι να δημιουργηθούν οι συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέπουν να απολαμβάνουν μια αξιοπρεπή ζωή και αυτά και αλλά και οι οικογένειες τους. 

Η συμμετοχή σας , σε αυτή την πορεία είναι σημαντική και απαραίτητη .

Καλείστε σε Παγκύπρια Γενική Συνέλευση της Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και Φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές και άλλες Αναπηρίες Αγκαλιά Ελπίδας’  που θα πραγματοποιηθεί́ το Σάββατο 6 Απριλίου  στις 10:00 π.μ., στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στο ‘Αμφιθέατρο Α’ .

Εάν ενδιαφέρεστε να συμμετέχετε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσης μας, παρακαλείστε όπως το αργότερο μέχρι τις 28 Μαρτίου  κοινοποιήσετε γραπτώς προς το Πρόεδρο  του Δ.Σ επιστολή ενδιαφέροντος μαζί με το βιογραφικό σας στο agaliaelpidas@cytanet.com.cy. Εάν επίσης ενδιαφέρεστε να αναλάβετε την προεδρία μίας εκ των επιτροπών πάλι αποστείλετε μας το βιογραφικό σας.

Σας αποστέλλεται η Ημερήσια Διάταξη και αναμένουμε όπως μας στείλετε οποιαδήποτε θέματα που θέλετε να εγγράψετε προς συζήτηση. 

Βάση του καταστατικού́, για τη συμμετοχή́ σας στη Γενική Συνέλευση θα πρέπει να έχετε τακτοποιημένες την συνδρομή του τρέχοντα έτους  δηλαδή 15 ευρώ για το 2019. Εναλλακτικά́, το θέμα της συνδρομής μπορεί́ να τακτοποιηθεί́ στην είσοδο της Γενικής Συνέλευσης.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων. 

______________________________________________________________________

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Θέματα: 

1. Παγκύπρια Ετήσια Συνέλευση Μελών: 

.    1.1  Παρουσίαση Πεπραγμένων του Δ.Σ. 


.    1.2  Έκθεση Ελεγκτών για το 2017 .    1.4  Διορισμός Εγκεκριμένου Ελεγκτή 


.    1.5  Θέματα που εγγράφονται από τα μέλη του Συνδέσμου 

.    1.6 Κατανομή Μελών σε Επιτροπές 

( Υγείας – Παιδείας – Εκδηλώσεων/Επικοινωνίας  – Επιστημονική)  . 

Με εκτίμηση, 

Εκ του Διοικητικού Συμβουλίου 

Γιούλα Πιτσιάλη , Πρόεδρος 

Σπύρος Αργυρίδης , Αντιπρόεδρος 

Ελένη Μαυρομμάτη , Γραμματέας 

Αλέκα Κίτρου , Ταμίας 

Ελένη Φιλίππου,  Μέλος

'Οι Γονείς ώς Σύμμαχοι των παιδιών τους στην Πορεία Προς την Ενιαία Εκπαίδευση' Ημερίδα

10 Νοεμβρίου 2018 

Η Παγκύπρια Οργάνωση 'Αγκαλιά Ελπίδας΄ και η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Λευκωσίας σας προσκαλούν στην Ημερίδα με θέμα

'Οι Γονείς ώς Σύμμαχοι των παιδιών τους στην Πορεία Προς την Ενιαία Εκπαίδευση' με κύρια Ομηλήτρια την Σιμώνη Συμεωνίδου η οποία θα αναλύσει τις προκλήσεις για την Ενιαία Εκπαίδευση μέσα από την Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες , και θα εστιάσει στον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι Γονείς για να εξασφαλίσουν την πορεία προς την υλοποίηση της.

Η διάλεξη απευθύνεται σε όλους γιατί Όλοι έχουμε υποχρέωση να γνωρίζουμε τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των παιδιών για να μπορούμε να σταθούμε συνοδοιπόροι τους και να διεκδικήσουμε μαζί τους , ενωμένοι ως κοινωνία το δικαίωμα τους στην ποιοτική , δωρεάν , Ενιαία Εκπαίδευση.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί

Το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018 , ώρα 9.00- 13.00 , στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου.

 

Η όλη εκδήλωση θα μεταφράζεται στην Νοηματική Γλώσσα.

 

Θα δωθεί Δίπλωμα παρακολούθησης σε όσους το ζητήσουν από πρίν.

 

Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή μέχρι 30 Οκτωβρίου 2018

Ημερίδα για την Ενιαία Εκπαίδευση

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημερας για την Αναπηρία πραγματοποιήθηκε ημερίδα ΄΄το δικαίωμα των Παιδιών με αναπηρίες στην Ενιαία Εκαπιδευση΄΄

Με την συνεργασία του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και της Ομοσπονδίας Συνδεσμων Γονέων Μέσης και Τεχνικής Εκπαιδευσης Λεμεσού. 

Συνάντηση στην Λεμεσό για ενημέρωση για το δικαίωμα των παιδών με αναπηρίες στην εναιαία Εκπαιδευση, 23 / 6 /2018

 

 

Έγινε  με επιτυχία ενημέρωση γονέων και όχι μόνον για την Ενιαία Εκπαίδευση στην Λεμεσό. Ευχαριστούμε όλους για την παρουσία  και την συμμετοχή σας.

Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Κο Χριστόδουλο Λάσπο που μας παραχώρησε την αίθουσα του synergy foundation αφιλοκερδώς τον Κο Κική για την βοήθεια , και τον Μιχάλη Παπαδόπουλο που οργάνωσε για μας αυτή την συνάντηση. Να ευχαριστήσουμε επίσης τον Κωνσταντίνο Μαλεκκίδη , τον Αντρέα Χριστοδούλου και Μαρίνο Κωνσταντίνου που μοιράστηκαν τις γνώσεις τους μαζί μας. Ελπίζουμε να ήταν για όλους χρήσιμη αυτή η συνάντηση και να βοηθήσαμε να κατανοήσετε τα δικαιώματα των παιδιών σας για να τα διεκδικήσετε σωστά. Γιούλα Πιτσιάλη 

Δεν θα σε άλλαζα με τίποτε στο κόσμο 
Αλλα θα αλλάξω τον κόσμο για σένα,
 2 Ιουνίου 2018

«Δεν θα σε άλλαζα με τίποτα στον κόσμο, αλλά θα άλλαζα τον κόσμο για σένα»💫Το μηνυμα της κυρίας Ρούλας Μαυρονικολα, σε εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα παιδιου από την Γυναικεία Σοσιαλιστική Κίνηση! Συγχαρητήρια για την όμορφη εκδήλωση, τις ανταλλαγές απόψεων στην συζήτηση, στην ενημέρωση από την Γιουλα Πιτσιαλη για την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο όσο αφορά τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες στην Κοινωνία, στην Ψυχαγωγία, στην Εκπαίδευση, και στην Υγεία. Στις προτάσεις της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Δημοτικης, στα ομορφα λόγια της ψυχολόγου που ήταν εκεί εκ μερους της ομοσπονδιας ΚΟΓΕΕ, και όλων των υπολοίπων που ήταν εκεί  για να ακούσουν, να προβληματιστούν και ναι για να αλλάξουμε νομοθεσιες μα πάνω απ´ όλα «μυαλά» και να κάνουμε ένα καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας

Κυνήγι Θησαυρού για ενίσχυση του Οργανισμού μας 

 

Ευχαριστούμε τον σύνδεσμο γονέων Δημοτικών Σχολείων Καιμακλίου Α&Β για την εξαιρετική διοργάνωση , για το κέφι και την πρωτοβουλία τους ! 

13 Μαίου 2018 

Παίξαμε και προσφέραμε στο Agalia Elpidas Non Profit Organisation . Με επιτυχία ολοκληρώσαμε και φέτος το 2ο κυνήγι θησαυρού. Σας ευχαριστούμε που μας στηρίξατε. Πολλές ευχαριστίες στους: Ξενοδοχείο Λινός,New Life Health Centre, Oasi Rejuve , Costas Papaellinas OrganizationWork It UrbanlyPlexiartsMaria Vasilaga , Καθαριστήριο Κκάλλη, KEO BEER και IB4E creative consultants and agents ltd για τα δώρα τους . Ευχαριστούμε και την Yioula Pitsiali πρόεδρο του Agalia Elpidas Non Profit Organisation για την στήριξη και την συμμέτοχη της !!

Φεστιβάλ Παιδιού 2018 

Ο Οργανισμός μας ήταν παρόν στο Φεστιβάλ ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες 

Η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικών Σχολείων Πόλης και Επαρχίας Λευκωσίας, διοργανώνει φέτος Φεστιβάλ το οποίο είναι αφιερωμένο στο Παιδί, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και με Υποστηρικτές την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων και Δηλητηριάσεων, το Κέντρο Υποστήριξης Ανθρώπων Που Ζουν Με HIV/AIDS (Κ.Υ.Φ.Α), την ΑΗΚ, το Πάρκο Παλιάτσο, το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού για Παιδιά Clap3C και το Bazaar από το Starbox. 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Έντιμου Υπουργού Υγείας κ. Κωνσταντίνου Ιωάννού.

Θα είναι διήμερη και έχει προγραμματιστεί για τις 12 και 13 Μαΐου 2018 από τις 10:00π.μ. μέχρι τις 20:00μ.μ. στο χώρο της Παραμυθούπολης (διασταύρωση των Λεωφόρων Ιωσήφ Χατζηιωσήφ και Τροόδους - Φώτα Ορφανίδη).

Τα παιδιά μας θα έχουν την ευκαιρία, εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, να γνωρίσουν Ολυμπιακά αθλήματα όπως το χόκεϋ, η αντιπτέριση - badminton, η ποδηλασία, η τοξοβολία, η ξιφασκία το σκάκι αλλά και να λάβουν μέρος σε δημιουργικές και παιγνιώδης δραστηριότητες STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) που προκαλούν τα παιδιά για πρωτότυπες και ξεχωριστές λύσεις από το Κέντρο Δημιουργικής Μάθησης και Παιχνιδιού – CLaP3c. Παράλληλα θα γνωρίσουν τον κόσμο των κατασκευών και της φαντασίας με δραστηριότητες που θα σχεδιαστούν από το Τμήμα Επιστημών Αγωγής κλάδος Νηπιαγωγών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Στο χώρο θα βρίσκεται ομάδα του Οργανισμού Νεολαίας η οποία θα παρουσιάζει και θα προβάλει τα Προγράμματα του Οργανισμού.

Δημοσιογραφική Διάσκεψη  12 / 9/ 2017

Δημοσιογραφική Διάσκεψη Παγκύπριας Συμμαχίας για την Αναπηρία

 

 

Παιδιά με αναπηρίες στερούνται του δικαιώματος στην Ενιαία Εκπαίδευση:

Το κουδούνι του σχολείου δεν κτύπησε για όλα τα παιδιά.

 

Προσκαλούνται όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε δημοσιογραφική διάσκεψη, αύριο Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2017 και ώρα 12 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΚΥΣΟΑ, οδός 28ης Οκτωβρίου 21, ALPHA COURT αρ.01, 2012 Στρόβολος. (Έναντι Σχολής Τυφλών).

 

Θέμα της διάσκεψης είναι η κατ’ εξακολούθηση από μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού καταπάτηση του δικαιώματος των παιδιών με αναπηρίες στην ίση πρόσβαση στην ενιαία εκπαίδευση και η άρνηση των αρμοδίων υπηρεσιών στην παροχή εύλογων προσαρμογών στην εκπαίδευση ως πολιτικής μη διάκρισης.

 

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς παιδιά με αναπηρίες δεν πήγαν σχολείο εξ’ αιτίας της άρνησης του Κράτους να διασφαλίσει σε αυτά το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα στην εκπαίδευση σε ίση βάση με τα υπόλοιπα παιδιά.

 

Οι οργανώσεις των παιδιών με αναπηρίες και των οικογενειών τους θέλουν να εκφράσουν την έντονη διαμαρτυρία τους για την υφιστάμενη κατάσταση και ζητούν από εσάς να  μεταφέρετε στους αρμόδιους και ολόκληρη την κοινωνία των πολιτών με ηχηρό τρόπο το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν ανέχονται άλλο τις πολιτικές διάκρισης, εξευτελισμού και περιθωριοποίησης των παιδιών με αναπηρίες.

 

Για Παγκύπρια Συμμαχία για την Αναπηρία

Δελτίο Τύπου

Το κουδούνι χτες ΔΕΝ κτύπησε για όλα τα παιδιά .

Μια ακόμη σχολική χρονιά που για τα δικά μας παιδιά, τα παιδιά με αναπηρίες ξεκινά ξανά με προβλήματα.

Πριν ένα χρόνο Διαμαρτυρηθήκαμε έξω από το Υπουργείο Παιδείας και μας υποσχέθηκαν Λύσεις , μας υποσχέθηκαν διατμηματική έρευνα και μεταρρύθμιση της εκπαιδευτικής πολιτικής , ριζική όπως είπαν αναβάθμισή της. Μας κάλεσαν σε συναντήσεις , βουλευτές και αξιωματούχοι του κράτους και μας διαβεβαίωσαν ότι αναγνωρίζουν το δικαίωμα των παιδιών μας στην ίση πρόσβαση στην Εκπαίδευση. Αναγνώρισαν την ανάγκη για αλλαγή της νομοθεσίας περί ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης για να συνάδει με την Σύμβαση.

Πήγαμε στην βουλή , συναντηθήκαμε με διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές , ακούγοντας εκπροσώπους του Υπουργείου να αναμασούν τις ίδιες υποσχέσεις και να προσπαθούν να μας πείσουν ότι σέβονται την διαφορετικότητα. Διαβάσαμε εκθέσεις και τοποθετήσεις των επιτρόπων( επίτροπος διοικήσεως και ανθρωπίνων δικαιωμάτων , επίτροπος προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού ) , κι αυτές υπερ των όσων ζητούμε . Διαβάσαμε άρθρα και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και όχι μόνον, που υπογράμμιζαν την άδικη μεταχείριση των παιδιών με αναπηρίες στα σχολεία.

Και φτάνουμε στο σήμερα ,

Είμαστε σήμερα εδώ γιατί τίποτα δεν άλλαξε.

Ακόμη τα παιδιά με αναπηρίες φοιτούν με λιγότερες ευκαιρίες. Είναι παιδιά που κρίνονται ανάξια να είναι στις τάξεις μαζί με τα παιδιά της ηλικίας τους , παιδιά που δεν έχουν όνομα αλλά μια διάγνωση η οποία τους αφαιρεί το δικαίωμα της συνύπαρξής , το δικαίωμα του σχολείου. Τα παιδιά της μονάδας ή τα παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης.

Υπάρχουν οικογένειες που τελευταία στιγμή τρέχουν από λειτουργό σε λειτουργό για να μάθουν εάν στο παιδί τους τελικά θα επιτραπεί η είσοδος στην τάξη , εάν θα έχουν συνοδό , εάν θα έχουν προσοντούχο συνοδό που να γνωρίζει την αναπηρία του παιδιού τους για να το βοηθήσει ουσιαστικά. Εάν θα έχει εξοπλισμό , εάν θα έχει τροχοκάθισμα. Εάν θα έχει τα αυτονόητα.

Υπάρχουν οικογένειες που το πρώτο κουδούνι τις βρίσκει σε απόγνωση , με τα παιδιά στο σπίτι , να μην ξέρουν ποια άλλη ένσταση θα κάνουν και σε ποια άλλη πόρτα να κτυπήσουν για να εξασφαλίσουν στο παιδί τους μια ευκαιρία . Μια ευκαιρία να κάνει φίλους , να νοιώσει ισότιμος , να νοιώσει μέρος του συνόλου του σχολείου του , μια ευκαιρία να μπορέσει να μάθει.

Για αυτές τις οικογένειες είμαστε σήμερα εδώ , για αυτά τα παιδιά , τα δικά μας παιδιά.

Δηλώνουμε παρόν στις διεκδικήσεις τους , υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα τους , και ζητάμε εδώ και τώρα ίσες ευκαιρίες για όλους.

Τα σχολεία είναι για όλα τα παιδιά. Είναι καθήκον μας να διαμορφώσουμε τα σχολεία για να είναι έτοιμα να υποδεχτούν και να αναφερθούν σε όλα τα παιδιά.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται

· Δημιουργία Επιστημονικής , επαγγελματικής και αξιόπιστης ομάδας υψηλού επιπέδου αξιολόγησης (με όλες τις απαραίτητες ειδικότητες) η οποία θα εντοπίζει τις ανάγκες του κάθε παιδιού πριν την φοίτηση του στην δημοτική εκπαίδευση

· έγκαιρη αξιολόγηση των παιδιών για εξοπλισμό υποστηρικτικής τεχνολογίας και στήριξη για αποτελεσματική χρήσης της τεχνολογίας από προσοντούχο προσωπικό

· Έγκαιρη παροχή τεχνικών μέσων, υποστηρικτικής τεχνολογίας και τροχοκαθίσματος

· Στρατηγικός σχεδιασμός για Κατάρτιση όλων των εκπαιδευτικών , σε θέματα που αφορούν τις αναπηρίες, με σκοπό να ενδυναμώσει το γενικό δάσκαλο και καθηγητή για να ανταποκρίνεται σε όλα τα παιδιά.

· Οι ειδικοί εκπαιδευτικοί θα μπορούσαν να συμβάλουν στην παροχή 
εξατομικευμένης στήριξης μέσα στην τάξη και στην επιμόρφωση των γενικών δασκάλων και καθηγητών σε θέματα αναπηριών, σε καθημερινή βάση

· επιμόρφωση ειδικών και γενικών εκπαιδευτικών για τα δικαιώματα των παιδιών μας και τις υποχρεώσεις τους

· Τροποποίηση της εκπαιδευτικής ύλης και τρόπου διδασκαλίας για να απευθύνετε σε όλα τα παιδιά ( καθολικός σχεδιασμός εκπαίδευσης)

· Στοχευμένες 'εύλογες προσαρμογές' και παροχή των λεγόμενων 'διευκολύνσεων' με τρόπο που να εξυπηρετεί τα παιδιά , βάση των αναγκών τους και όχι βάση υφιστάμενων προγραμμάτων και παροχών

· Προσαρμοσμένα προγράμματα δραστηριοτήτων για συμμετοχή παιδιών με αναπηρίες.

· Συμβουλευτική μαθητών με αναπηρία επί τακτικής βάσης και των οικογενειών τους και διαλέξεις προς τους μαθητές για αποδοχή της διαφορετικότητας

· Προσβασιμότητα δημόσιων σχολείων

· Ειδικός εξοπλισμός σε τάξεις με προτεραιότητα τα σχολεία που φιλοξενούν παιδιά με αναπηρίες.( διαδραστικοί πίνακες , ειδική μικροφωνική , μονώσεις δωματίων, ευρύχωρες –προσβάσιμες αίθουσες , προσβάσιμοι χώροι δραστηριοτήτων)

· ενθάρρυνση των γονιών για φοίτηση των παιδιών τους στο γενικό σχολείο και όχι το αντίθετο

· Στήριξη παιδιών με αναπηρίες που αποφασίζουν να φοιτήσουν στον ιδιωτικό τομέα εκπαίδευσης με συνοδό και τεχνολογία δίνοντας έτσι το δικαίωμα της επιλογής.

· Παροχή υπηρεσιών και εκπαίδευση για προετοιμασία μαθητών Λυκείου για όσο το δυνατόν ανεξάρτητη διαβίωση.

· Προγράμματα για αποφοίτους ‘Δια βίου Μάθησης’ και απασχόλησης

 

Χρειάζεται δηλαδή να διαμορφωθεί ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που να γνωρίζει και να σέβεται τη διαφορετικότητα τους. Ένα περιβάλλον που θα προσαρμοστεί στις ανάγκες των παιδιών και όχι το αντίθετο.

 

Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα σε μια εκπαίδευση η οποία θα τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και αυτό το δικαίωμα ως γονείς και φίλοι έχουμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε.

Το εκπαιδευτικό σύστημα πρέπει να αλλάξει ριζικά και να δημιουργηθεί ένα ευέλικτο εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο να αναγνωρίζει την ανάγκη και τη δυνατότητα του κάθε μαθητή, σεβόμενο τη διαφορετικότητα του.

Μόνο τότε, θα μπορούμε να μιλάμε για μια κοινωνία ένταξης, συμμετοχής και ίσων ευκαιριών.

Μέχρι να γίνει αυτό ζητάμε την εδώ και τώρα παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας σε όσες περιπτώσεις αδικήθηκαν παιδιά με αναπηρία (και μπορούμε μια προς μία να τους τις υποδείξουμε) για να μπορέσουν αύριο να πάνε κανονικά στις τάξεις τους και να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση.

Γιούλα Πιτσιάλη
Παγκύπριας Οργανωσης Γονέων και Φίλων Παιδιών με εγκεφαλικές και Άλλες Παραλύσεις 
Αγκαλιά Ελπίδας

Πριν ένα χρόνο

Χωρίς στήριξη οι μαθητές με αναπηρία

 12 Σεπτέμβριος 2016, 07:59 | ΤΗΣ ΠΑΥΛΙΝΑΣ ΝΕΟΦΥΤΟΥ

«Μια ακόμη σχολική χρονιά για τα δικά μας παιδιά ξεκινά με μειωμένη εξατομικευμένη στήριξη από ειδικούς εκπαιδευτικούς σε ειδικά

Εκδήλωση διαμαρτυρίας σήμερα, έξω από το Υπουργείο Παιδείας, για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες
ΤΟ Υπουργείο απαντά ότι αγκαλιάζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τους μαθητές με αναπηρία/ειδικές ανάγκες και καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για βελτίωση της εκπαίδευσής τους

Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού πραγματοποιούν σήμερα στις 9 το πρωί έντεκα οργανώσεις που μάχονται για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες, με στόχο την εφαρμογή και στην Κύπρο του άρθρου 24 της σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες του 2006.

Μάλιστα οι έντεκα οργανώσεις, που προσυπογράφουν σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε για την διαμαρτυρία, καλούν «για συστράτευση όλων, για να ακουστεί ηχηρά η φωνή όλων μας και να φέρουν αποτέλεσμα οι αγωνιώδεις παρεμβάσεις μας στην πολιτεία».

Τι προνοεί το άρθρο
Σύμφωνα με το άρθρο 24 της σύμβασης του ΟΗΕ, «στα άτομα με αναπηρίες θα πρέπει να διασφαλίζεται το δικαίωμα στην εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς σε όλα τα επίπεδα, ανεξάρτητα από την ηλικία, χωρίς διακρίσεις, με ίσες ευκαιρίες για όλους».

Αυτό που ουσιαστικά καταγγέλλουν οι έντεκα οργανώσεις είναι το γεγονός ότι «μια ακόμη σχολική χρονιά για τα δικά μας παιδιά ξεκινά με μειωμένη εξατομικευμένη στήριξη από ειδικούς εκπαιδευτικούς σε ειδικά πλαίσια, καθόλου εξατομικευμένη στήριξη από ειδικούς εκπαιδευτικούς μέσα στη γενική τάξη και σποραδικές προσπάθειες συνδιδασκαλίας ειδικών και γενικών εκπαιδευτικών μέσα στη γενική τάξη.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκινάει, επίσης, με απουσία επιμόρφωσης ειδικών και γενικών εκπαιδευτικών για τα δικαιώματα των παιδιών μας και τις υποχρεώσεις τους, απουσία αξιολόγησης του θεσμού παροχής της στήριξης στο γενικό σχολείο, απουσία έγκαιρης αξιολόγησης των παιδιών για εξοπλισμό υποστηρικτικής τεχνολογίας και απουσία στήριξης της αποτελεσματικής χρήσης της τεχνολογίας από τα παιδιά για τη μάθηση και τη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση».

Στα προβλήματα συμπεριλαμβάνονται, επίσης, «η απουσία καθολικού σχεδιασμού μαθημάτων που να απευθύνεται σε όλα τα παιδιά (UDL), η απουσία μηχανισμών που να επιτρέπουν την παροχή θεραπειών σε απογευματινό χρόνο, ώστε οι γονείς να μην μπαίνουν στο δίλημμα να επιλέγουν φοίτηση του παιδιού τους στο ειδικό σχολείο για χάρη των θεραπειών, καθώς και η πίεση των γονιών να δεχθούν φοίτηση των παιδιών τους σε ειδικά πλαίσια».

Οι έντεκα οργανώσεις υποστηρίζουν ότι «επικρατεί λανθασμένη αντίληψη της έννοιας "εύλογες προσαρμογές" και παροχή των λεγόμενων "διευκολύνσεων", με τρόπο που δεν εξυπηρετεί πάντα τα παιδιά, τα οποία καλούνται να φοιτήσουν σε ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον που δεν γνωρίζει και δεν σέβεται τη διαφορετικότητά τους.

»Όλα τα παιδιά έχουν το δικαίωμα σε μια εκπαίδευση, η οποία θα τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους και αυτό το δικαίωμα ως γονείς και φίλοι έχουμε την υποχρέωση να διασφαλίσουμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι οργανώσεις
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι ακόλουθοι: Παγκύπρια Οργάνωση Τυφλών, Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις «Αγκαλιά Ελπίδας», Γονείς Ειδικού Σχολείου Λευκωσίας, Σύνδεσμος Συγγενών και Φίλων Ατόμων με αυτισμό «ΜΑΖΙ», Γονείς Ειδικού Σχολείου Ευαγγελισμός Λευκωσίας, Θερμοκοιτίδα Αγάπης, Κυπριακός Όμιλος Ενιαίας Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Κύπρου, Ίδρυμα Κιβωτός, Παγκύπριος Σύνδεσμος Ειδικών Παιδαγωγών, Παγκύπρια Κίνηση Ίσα Δικαιώματα - Ίσες Ευθύνες και Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ.

Μιλώντας στη «Σημερινή», η πρόεδρος της Οργάνωσης «Αγκαλιά ελπίδας», Γιούλα Πιτσιαλή, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα παιδιά με αναπηρίες στην Κύπρο στερούνται δικαιώματα στην εκπαίδευση, κάτι που συνιστά και παράβαση του άρθρου 24 της σύμβασης του ΟΗΕ, για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρίες του 2006.

Όπως επεσήμανε η κ. Πιτσιαλή, ενώ βάσει της σύμβασης στα άτομα με αναπηρίες θα πρέπει να διασφαλίζεται το δικαίωμα στην εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς, εντούτοις στην Κύπρο κάτι τέτοιο δεν ισχύει, μια και «αν και η υπάρχει η ειδική εκπαίδευση στα κυπριακά σχολεία, εντούτοις οι υφιστάμενες δομές δεν τη βοηθούν». Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε η κ. Πιτσιαλή, «δεν υπάρχει εξατομικευμένη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες, ενώ στις περιπτώσεις που υπάρχει δεν είναι ανάλογη των αναγκών του παιδιού».

Αφήνονται στη μοίρα τους
Εκτός αυτού, συνέχισε η κ. Πιτσιαλή, υπάρχει ανάγκη επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών για το πώς να χειρίζονται περιπτώσεις παιδιών με αναπηρίες, τα οποία είναι και αυτά μέλη της σχολικής τάξης, τόσο στη Δημοτική όσο και στη Μέση εκπαίδευση.
Η κ. Πιτσιαλή ανέφερε ότι αν και υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτικοί, κυρίως στη Δημοτική εκπαίδευση, και λιγότερο στη Μέση, εντούτοις ο χρόνος που αφιερώνεται για εξατομικευμένη στήριξη των παιδιών με αναπηρίες (45 λεπτά ημερησίως) δεν είναι ο ενδεδειγμένος χρόνος.

«Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας τα παιδιά βρίσκονται μέσα στη γενική τάξη μαζί με συνοδό ή βοηθό και στις πλείστες περιπτώσεις δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα».

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «οι γενικοί δάσκαλοι και καθηγητές δεν έχουν οδηγίες να απλοποιούν τη διδασκαλία με τρόπο που να υποβοηθούνται τα παιδιά με αναπηρίες, με αποτέλεσμα αυτά τα παιδιά να μην μπορούν να συμμετάσχουν στο μάθημα και να περιθωριοποιούνται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί γονείς να αναγκάζονται να αφήνουν τα παιδιά τους στο σπίτι».

Υπάρχει η τεχνολογία, όχι η επιμόρφωση
Άξια αναφοράς ήταν και η επισήμανση της κ. Πιτσιαλή ότι, «ενώ υπάρχει η κατάλληλη τεχνολογία για να υποβοηθηθούν τα παιδιά με αναπηρίες εντός της σχολικής τάξης, εντούτοις οι γενικοί εκπαιδευτικοί δεν έχουν τις γνώσεις να τη χειριστούν, με αποτέλεσμα να γίνεται δώρον άδωρον».

Τέλος η κ. Πιτσιαλή επεσήμανε ότι το κυπριακό σχολείο δεν σέβεται τη διαφορετικότητα, αφού υπάρχει άγνοια γύρω από τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρίες, γεγονός που οδηγεί σε λάθος αντιμετώπισή τους.

Δυστυχώς, «στην Κύπρο επικρατούν ακόμη αναχρονιστικές αντιλήψεις για τα άτομα με αναπηρίες, ενώ στις πλείστες των περιπτώσεων η αναπηρία γίνεται ταυτόσημη της λύπησης και της τραγικότητας, κάτι που σαφώς δεν υφίσταται», κατέληξε.

Πώς απαντά το Υπουργείο στις κατηγορίες
Με αφορμή όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την πολιτική του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (ΥΠΠ) για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, το Υπουργείο, μέσα από σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, ενημερώνει τόσο τους γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες, όσο και την κοινή γνώμη γενικότερα, ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα των παιδιών ή ατόμων με αναπηρία/ειδικές ανάγκες για ισότιμη συμμετοχή στην εκπαίδευση.

«Από το 2001, που εφαρμόστηκαν οι περί Αγωγής και Εκπαίδευσης Παιδιών με ειδικές ανάγκες Νόμοι του 1999 έως 2014, έγιναν σημαντικά βήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και αναπτύχθηκαν τέτοιες πρακτικές, ώστε ο κάθε μαθητής με ειδικές ανάγκες να αναπτύσσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τις ικανότητες που διαθέτει», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Το Υπουργείο Παιδείας σημειώνει επίσης ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα για την προσβασιμότητα τόσο της κτηριακής υποδομής (ανελκυστήρες, ράμπες, σήμανση κ.ά.) όσο και του Αναλυτικού Προγράμματος.

«Με την εισαγωγή της χρήσης νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, αναφέρεται, το Αναλυτικό Πρόγραμμα γίνεται προσβάσιμο στα παιδιά με ειδικές ανάγκες μέσω εξειδικευμένου τεχνολογικού εξοπλισμού (συσκευές επικοινωνίας, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξειδικευμένα λογισμικά προγράμματα, συσκευές Braille)».

Τέλος, το Υπουργείο επισημαίνει ότι αγκαλιάζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τα παιδιά με αναπηρία/ειδικές ανάγκες και καταβάλλει συνεχείς προσπάθειες για βελτίωση της εκπαίδευσής τους, την ευημερία και την ομαλή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Παράλληλα, αντιμετωπίζει με κατανόηση τους γονείς και βρίσκεται στη διάθεσή τους για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας, αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αλληλοσεβασμού.

Στηρίζει η ΠΟΕΔ
Το «παρών» της στη σημερινή εκδήλωση διαμαρτυρίας θα δώσει και η ΠΟΕΔ. Όπως επισημαίνει με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε χθες, «η συνδικαλιστική οργάνωση των δασκάλων σέβεται τα παιδιά με αναπηρίες και καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αφουγκραστεί τις ανησυχίες και τις απόψεις των εκπαιδευτικών και των γονέων επί του θέματος.

»Είναι καιρός το Υπουργείο να εγκύψει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα στην αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων που εγείρονται μέσα από καινοτόμες και τολμηρές αποφάσεις. Τα λόγια και οι διακηρύξεις πρέπει να γίνουν πράξεις», καταλήγει η ανακοίνωση της ΠΟΕΔ.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΑΡΚΟΥ "ΤΑΣΟΣ ΜΗΤΣΟΠΟΥΛΟΣ"

Από Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού Δρ Κώστα Καδή επί Δημαρχείας Στροβόλου Δρ Λάζαρου Σαββίδη 23-7-2015

Η ‘Αγκαλιά Ελπίδας’ θέλει να ευχαριστήσει από καρδιάς τις φίλες της Λέσχης Λαιονές Λευκωσίας –Κερύνειας , που ανταποκρίθηκαν αμέσως στην εκστρατεία του οργανισμού μας , ‘πρόσβαση στο παιχνίδι –δικαίωμα στη ζωή’ , και  χάρη σ' αυτές το πρώτο παιχνίδι και για παιδιά με αναπηρίες τοποθετήθηκε στο πάρκο Τάσου Μητσόπουλου, στον Αρχάγγελο στις . Ευχαριστούμε επίσης τον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο Στροβόλου για την παραχώρηση του χώρου και την συνεργασία αλλά και την δεσμευσή τους για τοποθετηση ειδικών παιχνιδιών και σε άλλα παρκα του Δήμου τους. 
Για μας τους γονείς με παιδιά με αναπηρία , αλλά κυρίως για τα παιδιά μας , η απουσία παιχνιδιών που να μπορούν να παίξουν και τα ίδια , στους δημόσιους χώρους παιχνιδιών αλλά και στα δημόσια σχολεία μας , αποτελεί ένδειξη αποκλεισμού και στέρηση του δικαιώματος τους για συμμετοχή. 
Ελπίζουμε πως Χτές έγινε το πρώτο βήμα , και δώσαμε ένα ηχηρό μήνυμα πως πρέπει να νομοθετηθεί η ύπαρξη προϋπολογισμού για προσβασιμότητα και συμμετοχή των παιδιών με αναπηρία σε όλους τους δημόσιους χώρους παιχνιδιών.
Ας ξεκινήσουμε να κτίζουμε συνειδήσεις , ας ξεκινήσουμε από τα παιδιά μας γιατί έχοντας την ευκαιρία να παίξουν με παιδιά με αναπηρία , στο μέλλον θα μάθουν να σέβονται τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και θα αποτελέσουν την ελπίδα τους για να αλλάξουν οι συνθήκες που σήμερα επικρατούν και να τους δοθεί η ευκαιρία για να μπορούν να ζουν ισότιμα και με αξιοπρέπεια ανάμεσα μας

Η Λέσχη Λαϊονές Λευκωσίας- Κερύνειας  και η Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και φίλων παιδιών με εγκεφαλική και άλλες αναπηρίες  <<ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» σας προσκαλούν
  στα εγκαίνια του Παιδότοπου «Τάσος Μητσόπουλος»,  στο οποίο θα τοποθετηθούν και υπαίθρια παιχνίδια για παιδιά με αναπηρίες 

την Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015, στις 7:00 μμ,
στο Πάρκο παρά την οδό Πατριάρχη Πέτρου Ζ΄
(έναντι ραδιοσταθμού «Ο ΛΟΓΟΣ»)


  Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού
Δρ. Κώστας Καδής

                          

Π.Α.  Μόνο σε περίπτωση αποδοχής

     Μέχρι: 20 Ιουλίου 2015  τηλ.99678100    

 UDLnet conference 7th March 2015

"persons with disabilities should be guaranteed the right to inclusive education at all levels, regardless of age, without discrimination and on the basis of equal opportunity"
 
Article 24 of United Nations Convention 2007
UDLnet -A framework for addressing learner variability /  Kαθολικός Σχεδιασμός για τη Μάθηση Ένα Πλαίσιο διαχείρισης της Διαφορετικότητας του Μαθητή

 

Η Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και Φίλων Παιδιών

με Εγκεφαλικές και άλλες Παραλύσεις

«Αγκαλιά Ελπίδας»

σας προσκαλεί στο συνέδριο που οργανώνει

το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

στο Πολιτιστικό Κέντρο

του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας

με τίτλο

Καθολική Σχεδίαση για τη Μάθηση -Ένα Πλαίσιο διαχείρισης της Διαφορετικότητας του Μαθητή

 

Το δίκτυο UDLnet, στοχεύει πρωταρχικά στη συλλογή και επίδειξη τρόπων αποτελεσματικής χρήσης του πλαισίου καθολικού σχεδιασμού μάθησης. Το δίκτυο, αποσκοπεί να προάγει τη δημιουργία κοινοτήτων πρακτικής ανάμεσα σε εκπαιδευτικούς φορείς από όλη την Ευρώπη, δίνοντάς τους, τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν, να διαμοιραστούν και να αξιοποιήσουν προσβάσιμο εκπαιδευτικό περιεχόμενο από μια πλειάδα εκπαιδευτικών πηγών.

Το συνέδριο απευθύνετε σε εκπαιδευτικούς γενικής τάξης (προδημοτικής, δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης) σε Ειδικούς Παιδαγωγούς, Λογοθεραπευτες, Εργοθεραπευτές, Φυσιοθεραπευτές, Ψυχολόγους, φοιτητές και γονείς. 

Το συνέδριο διεξάγετε, στα πλαίσια του προγράμματος UDLnet, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος «Δια Βίου Μάθηση»

Παρακαλώ δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. : 99 61 81 87  ή agaliaelpidas@cytanet.com.cy

Dynamic Lycra orthosis and their use in management in Cerebral Palsy 12/1/2014

Αγαπητοί γονείς, φίλοι και επαγγελματίες, Η Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και φίλων Παιδιών με εγκεφαλική και άλλες παραλύσεις ,' Αγκαλιά Ελπίδας ', σας προσκαλεί σε διάλεξη, με θέμα''Dynamic Lycra orthosis and their use in management in Cerebral Palsy'' ,στις 12 Ιανουαρίου , στις 10 :00 π.μ στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου , αμφιθέατρο 'Βήτα. Η διάλεξη απευθύνεται σε Φυσιοθεραπευτές, Εργοθεραπευτές και γονείς ατόμων με Εγκεφαλική Παράλυση. Η διάλεξη θα γίνει από τον Κο Izzet Ozbilenler SROrth Bsc(Hons), HPC, MBAPO, εγκεκριμένο Ορθοτικόν και συνεργάτη του Great Ormond Street Hospital ,London , που εφαρμόζει την συγκεκριμένη στολή. Κατά την διάρκεια της διάλεξης θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε εφαρμογή της ορθοτικής στολής.Η διάλεξη θα γίνει στα Αγγλικά, αλλά θα έχουμε στην αίθουσα θα υπάρχουν άτομα, που θα μπορούν να επεξηγούν σε όσους το επιθυμούν. Όσοι γονείς επίσης ενδιαφέρονται για μέτρηση των παιδιών τους για εφαρμογή της συγκεκριμένης στολής, μπορούν να μας πάρουν τηλέφωνο στο 99 61 81 87 Γιούλα Πιτσιάλη για να διευθετήσουμε ραντεβού για τις μετρήσεις που θα γίνουν την ίδια μέρα το απόγευμα στο PhysioActive centre στην Λευκωσία, ( Χριστοδούλου 6 & Δασουπόλεως 99, Στρόβολος, τηλ. 22210821) Παρακαλώ όπως για σκοπούς καλύτερης οργάνωσης, δηλώσετε συμμετοχή, μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2014 στο agaliaelpidas@cytanet.com.cy, γράφοντας μας το όνομα σας το τηλέφωνό σας και τον αριθμό ατόμων που θα παρευρεθούν στην διάλεξη ή στείλτε μας μήνυμα στο τηλέφωνο 99618187 .Μετρήσεις θα γίνονται ΜΟΝΟΝ κατόπιν ραντεβού. Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι η εφαρμογή αυτής της στολής, γίνετε μόνο από εγκεκριμένους ορθοτικούς και αυτό απαιτεί από την οικογένεια τουλάχιστον δύο ταξίδια στο εξωτερικό ..Είναι μεγάλη ευκαιρία που ο κος Izzet θα μπορέσει να κάνει τις μετρήσεις εδώ στην Κύπρο, οπόταν το κόστος της οικογένειας θα περιοριστεί στο κόστος της στολής.Στόχος μας είναι μέσα από αυτή την ενημέρωση, να βοηθήσουμε παιδιά που ίσως να μπορούν να έχουν όφελος από αυτή την στολή, να μπορέσουν με χαμηλό κόστος να την εφαρμόσουν μαζί με τούς φυσιοθεραπευτές και τους εργοθεραπευτές τους, γ' αυτό θα ήταν καλό να ενημερωθούν οι θεραπευτές και εάν μπορούν να παρευρεθούν στην διάλεξη για να μπορέσουν να σας συμβουλέψουν εάν αυτή η στολή θα μπορούσε να βοηθήσει το παιδί σας. Το κόστος της στολής θα μπορέσει να σας το δώσει ο Κος Izzet, όταν θα μετρήσει το παιδί σας. Η τιμή σχετίζεται το πόσα σημεία του σώματος θα θέλατε να ενισχύσετε. Είμαστε στην διάθεση σας για οποίες άλλες πληροφορίες θέλετε Σας Ευχαριστούμε Πολύ Γιούλα ΠιτσιάληΓραμματέας Αγκαλιάς Ελπίδας τηλ. 99 61 81 8719/12/2013

Dynamic Lycra orthosis and their use in management in Cerebral Palsy 24/2/2014

Αγαπητοί γονείς και επαγγελματίες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Κος Izzet Ozbilenler , ορθοτικός επαγγελματίας , θα ξανά έρθει στην Κύπρο για να κάνει τις εφαρμογές των ορθοτικών μέσων που παραγγέλθηκαν κατά την προηγούμενη του επίσκεψη. Όσοι γονείς ενδιαφέρονται για μέτρηση των παιδιών τους για εφαρμογή αυτού του μέσου μιλήστε με τους φυσιοθεραπευτές ή τους εργοθεραπευτές σας και πάρτε μας τηλέφωνο στο 99 61 81 87 Γιούλα Πιτσιάλη για να διευθετήσουμε ραντεβού για τις 24 Φεβρουαρίου , Δευτέρα. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο PhysioActive centre στην Λευκωσία, ( Χριστοδούλου 6 & Δασουπόλεως 99, Στρόβολος, τηλ. 22210821) Μετρήσεις θα γίνονται ΜΟΝΟΝ κατόπιν ραντεβού. Θέλουμε να σας πληροφορήσουμε ότι η εφαρμογή αυτής της στολής, γίνετε μόνο από εγκεκριμένους ορθοτικούς και αυτό απαιτεί από την οικογένεια τουλάχιστον δύο ταξίδια στο εξωτερικό ..Είναι μεγάλη ευκαιρία που ο κος Izzet θα μπορέσει να κάνει τις μετρήσεις εδώ στην Κύπρο.Στόχος μας είναι μέσα από αυτή την ενημέρωση, να βοηθήσουμε παιδιά που ίσως να μπορούν να έχουν όφελος από αυτή την στολή, να μπορέσουν με χαμηλό κόστος να την εφαρμόσουν. Το κόστος της στολής θα μπορέσει να σας το δώσει ο Κος Izzet, όταν θα μετρήσει το παιδί σας. Η τιμή σχετίζεται το πόσα σημεία του σώματος θα θέλατε να ενισχύσετε. Είμαστε στην διάθεση σας για οποίες άλλες πληροφορίες θέλετε Σας Ευχαριστούμε Πολύ Γιούλα ΠιτσιάληΓραμματέας Αγκαλιάς Ελπίδας τηλ. 99 61 81 8714/2/2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ!
ΤΟ PHANEROMENIS 70 ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΝΩΣΤΗ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ !
ΜΑΖΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΕΚΤΟΡΟΣ 18-20, ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΛΙΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΙΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ.

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση του Βασίλη Παπαιωάννου,

Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο «Ταξιδιωτικά Ημερολόγια»

 

 

Τα Βραδινά Τμήματα Α’ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας ,Κλάδος Αργυροχοΐας – Χρυσοχοΐας, δημιουργούν για τα παιδιά με αναπηρίες

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση του Βασίλη Παπαιωάννου,

Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο «Ταξιδιωτικά Ημερολόγια»

 

 

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Ταξιδιωτικά Ημερολόγια», του Βασίλη Παπαιωάννου, Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο. Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κος Κυριάκος Κενεβέζος την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στις 8μμ

 

Για ένα διπλωμάτη, όπως ο Βασίλης Παπαιωάννου τα ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής του. Ταξίδια που δεν είναι βέβαια αυτά ενός ευκαιριακού τουρίστα, αλλά ταξίδια-προσωρινές μετοικήσεις- σε άλλες διαφορετικές από τη δική του «πατρίδες». Αυτούς τους νέους κάθε φορά τόπους, προσπάθησε να γνωρίσει και να κατανοήσει καλύτερα. Να προσεγγίσει τον φυσικό τους χώρο, τους ανθρώπους και τον πολιτισμό τους.

 

Ένα από τα εργαλεία που χρησιμοποίησε για να μπορέσει να κοιτάξει καλύτερα γύρω  του, να δει καθαρότερα τις βαθύτερες πτυχές των καινούριων τόπων και ανθρώπων, ήταν η φωτογραφική μηχανή του. Η καλλιτεχνική του ευαισθησία τον βοήθησε να οδηγήσει το γυάλινο της μάτι και να ψηλαφίσει λεπτομέρειες που κρύβουν την ουσία των πραγμάτων. Με καλλιτεχνική διάκριση και οξυδέρκεια εστιάζει το «αντικειμενικό μάτι» της φωτογραφικής μηχανής σ’ αυτό που συχνά δεν βλέπει το δικό μας μάτι αποκαλύπτοντας μας έτσι μια πραγματικότητα που προσπεράσαμε ή που είδαμε μ’ ένα διαφορετικό τρόπο.

 

Η φωτογραφική μηχανή για τον Βασίλη Παπαιωάννου είναι ένα μέσο δημιουργικής έκφρασης αλλά και ένα μέσο για να ανακαλύψουμε τον κόσμο.  Ένα μέσο για να γνωρίσουμε καλύτερα και να αγαπήσουμε περισσότερο. Γιατί όπως λέει ο ποιητής « όσο γνωρίζεις πιο πολύ και πιο πολύ αγαπάς».

 

Η έκθεση πραγματοποιείται σε συνεργασία με  τον Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο και τον Παγκύπριο Σύνδεσμο «Αγκαλιά Ελπίδας», Γονέων και Φίλων Παιδιών με εγκεφαλική και άλλες παραλύσεις. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των φωτογραφιών θα διατεθούν για τους σκοπούς του Συνδέσμου. Γι’ αυτό προσκαλούμε το κοινό να επισκεφθεί και να στηρίξει την έκθεση.

 

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013.     

 

 

Στον πρώτο όροφο θα υπάρχει έκθεση έργων σε χαμηλές τιμές καλλιτεχνών που συνεργάζονται με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Διάτοπος.

 

 

Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα –Παρασκευή 5.00μμ. – 8.00 μμ. Σάββατο 11.00 πμ. – 1.00 μμ.

 

Για πρωινές επισκέψεις οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να επικοινωνούν προηγουμένως με το τηλέφωνο 22766117

 

Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης ΔΙΑΤΟΠΟΣ βρίσκεται στην οδό Κρήτης 11,  τηλ. 22-766117, email: info@diatopos.com, webside: www.diatopos.com

 

 

 

 

 

 

Αγαπητοί φίλοι ,

 

Τα βραδινά τμήματα , Αργυροχοΐας – Χρυσοχοΐας, της Α’ Τεχνικής Σχολής Λευκωσίας , οργανώνουν την ετήσια έκθεση τους , και την Αφιερώνουν στα παιδιά με αναπηρίες.

 

Η έκθεση θα γίνει στις 19 Ιουνίου στο Σκαλί Αγλαντζιάς , στις 18:30 – 21:00.

Την όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του , ο Γενικός Επιθεωρητής Τεχνικής Εκπαίδευσης Κος Αντρέας Ελευθερίου .

 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα διατίθενται προς πώληση κοσμήματα , που φτιάχτηκαν από τους μαθητές των βραδινών τμημάτων ειδικά για την Οργάνωση μας ‘Αγκαλιά Ελπίδας’ και των οποίων τα έσοδα θα διατεθούν για την εκστρατεία ‘’Δικαίωμα στη ζωή ..Πρόσβαση στο παιχνίδι ‘’,για να αγοραστεί εξοπλισμός για παιδιά με αναπηρίες σε δημόσια πάρκα μας.

 

Μέσα από αυτή την διοργάνωση θέλουμε να δώσουμε μηνύματα ,αγάπης και αποδοχής των παιδιών με αναπηρίες ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και να τονίσουμε το δικαίωμα τους για ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση , στο παιχνίδι και στην ζωή .

 

Σας προσκαλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια μας αυτή με την παρουσία σας .

 

 

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την  Διεύθυνση των βραδινών τμημάτων  της  Α’ τεχνικής σχολής Λευκωσίας , τον Καθηγητή Αργυροχοΐας – Χρυσοχοΐας καθώς και  τους φοιτητές που δημιούργησαν με αγάπη προς τα παιδιά μας , και που όλοι απέδειξαν έμπρακτα πως ο καθένας από μας  μπορεί να προσφέρει με πολλούς τρόπους στις “αδύνατες” ομάδες της κοινωνίας μας .

 

 

Επίσης ευχαριστούμε και την Πολιτιστική Κίνηση Αγλανζιάς που στήριξε αυτή την εκδήλωση.

 

 

Θα θέλαμε επίσης να σας ενημερώσουμε, ότι έχουμε διαγωνισμό στην σελίδα μας στο facebook, ‘mazi dimiourgoume mia agalia  στην οποία μπορείτε να γίνετε κι εσείς μέλος και να ψηφίσετε το κόσμημα που θα θέλατε να είναι το επίσημο κόσμημα  της ‘Αγκαλιάς Ελπίδας’ για το 2014 , και του οποίου τα καθαρά έσοδα από την αγορά του  θα δίνονται στην οργάνωση μας . https://www.facebook.com/groups/agaliaelpidas/?fref=ts

 

Σας ευχαριστούμε , και ελπίζουμε να σας δούμε εκεί .

 

 

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής

 

Γιούλα Πιτσιάλη

Γραμματέας Αγκαλιάς Ελπίδας                                

 

5/6/2013

«Αγκαλιά Ελπίδας»: Ημερίδα με θέμα τις δομές και υπηρεσίες αποκατάστασης για τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

1/13

Έγινε στις 12 . 1. 2013 με επιτυχία το 2ο συνέδριο της Αγκαλιάς ελπίδας. Όλοι όσοι παρακολούθησαν το συνέδριο , έμαθαν πολλά , πολύτιμα και χρήσιμα για το μέλλον των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση . Προβληματιστήκαμε και δεσμευτήκαμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για διεκδίκηση των δικαιωμάτων των παιδιών μας , την πλήρη ένταξη και συμμετοχή τούς στην κοινωνία μας . Κανένα κράτος , καμία κοινωνία , κανένας φορέας δεν μπορεί να τούς αφαιρεί αυτό το δικαίωμα , όλοι μας πρέπει να διεκδικούμε τις συνθήκες αυτές που θα τούς επιτρέπουν να είναι ισότιμα μέλη στην Κοινωνία μας ... είναι αναφαίρετο δικαίωμα τούς ..και πρέπει αυτό το δικαίωμα να το διεκδικήσουμε εμείς οι γονείς και φίλοι τούς και όλοι όσοι καλούμαστε καθημερινά να εξυπηρετούμε άτομα με εγκεφαλική παράλυση ..

«Αγκαλιά Ελπίδας»: Ημερίδα με θέμα τις δομές και υπηρεσίες αποκατάστασης για τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση
Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

1/2

 

Ημερίδα με θέμα «Δομές και υπηρεσίες αποκατάστασης για τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση: Τα ελλείμματα, οι διεκδικήσεις, η προοπτική»διοργανώνει η Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και Φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές και άλλες αναπηρίες «Αγκαλιά Ελπίδας», η οποία θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2013 (09:00 – 16:30) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Η Ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Η Ημερίδα αποτελεί το κομβικό σημείο συνάντησης της επιστημονικής κοινότητας με φορείς της Κύπρου και του εξωτερικού με σκοπό την καταγραφή, σχεδιασμό και έναρξη των εργασιών του Πολυδύναμου Κέντρου Αποκατάστασης & Θεραπείας, το οποίο επιδιώκει να δημιουργήσει η Οργάνωση στην Κύπρο. Στα πλαίσια της Ημερίδας, θα παρουσιαστούν Καλές Πρακτικές πολυδύναμων κέντρων και διαφορετικά μοντέλα διαχείρισης, έτσι ώστε να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση, για το πρώτο πολυδύναμο κέντρο αποκατάστασης, θεραπείας, εκπαίδευσης ατόμων με εγκεφαλική δυσλειτουργία, παράλυση και βλάβη στο νησί μας.

Μετά την λήξη της Ημερίδας, θα γίνει προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ με τίτλο «Άκουσε με» που έχει ως πρωταγωνιστή ένα 13χρονο μαθητή με εγκεφαλική παράλυση που διεκδικεί το αναφαίρετο δικαίωμα του, την ένταξη στο γενικό εκπαιδευτικό πλαίσιο.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «ολιστική αποκατάσταση, σημαίνει (και) κοινωνική χειραφέτηση», την οποία θα συντονίζει ο δημοσιογράφος Αντώνης Σκορδίλης και θα συμμετέχουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Δρ. Μανωλης Σκορδίλης, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων (ΚΥΣΟΑ) κ. Χριστάκης Νικολαΐδης και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου Δρ. Σιμώνη Συμεωνίδου.

Η είσοδος στην Ημερίδα είναι δωρεάν.

Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 99487462 και 22436161.

"The Institute for the achievement of human potentials"26 / 10 / 2012

 Πραγματοποιήθηκε απόψε μια πολύ ωραία διάλεξη από τον Κον Ντάγκλας Ντόμας του αμερικανικού κέντρου "The Institute for the achievement of human potentials" , που πραγματικά ήταν τιμή μας ,να φιλοξενήσουμε στην Κύπρο. Είχαμε την ευκαιρία να μ άθουμε τί μπορούμε να κάνουμε για τα παιδιά μας , μέσα από την πολύχρονη πείρα και έρευνα του ινστιτούτου ,και τί δέν πρέπει να κάνουμε. Συγκινηθήκαμε που ακούσαμε αληθινές ιστορίες παιδιών που βγήκαν νικητές και γονείς που βοήθησαν τα παιδιά τους οδηγώντας τα στο μονοπάτι της επιτυχίας . Μα πιο σημαντικό είναι τα λόγια που έχουν μείνει αποτυπωμένα στο μυαλό μας , ενός παιδιού με εγκεφαλική παράλυση που είπε στην μαμά του με την καρτέλα επικοινωνίας του ...'ζήτησα από τον θεό να μου δώσει φτερά να πετάξω ...και μου έδωσε εσένα' .....

Ας γίνουμε λοιπόν τα φτερά για το παιδί μας ακολουθώντας την συμβουλή του Κου Ντάγκλας '' NEVER GIVE UP ... OUR BRAIN INJURED CHILDS CAN BE IMPROVED ..THE BRAIN GROWS BY USE ..THE BRAIN GROWS BY USE !!!

Ευχαριστούμε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τους συνεργάτες του , τα αρτοποιία Κωνσταντινίδη , τούς εθελοντές μας , Κυριάκο , Τζούλια , Στάλω, Λουκία , Έυη , Αλέκα , Ελένη , Μίλτο, Ηλία , Κωνσταντίνο και τους γονείς που ήρθαν πρόθυμα να δώσουν πληροφορίες .

Ελπίζουμε να ήταν για όλους σας Χρήσιμο..

1/3


 

 

Just imagine 250 people coming together to dance their hearts out to blasting music in front of unaware bystanders. This is what happened at MyMall in Limassol and The Mall in Nicosia at the same time. Everyone managed to shake the very foundations of these two locations. The power of teamwork, creativity, and fun can turn any event into something amazing and memorable.
See what people can do when they work together
Before you go any further, watch the video below to see something amazing!
 

http://www.youtube.com/watch?v=_F2RMH1nWo4

Donate a hug? €
Call:   90936069 €1.71
Call:   90937069 €5.13
Call:   90938069 €8.54
Call any of the above numbers to donate a small amount to Agalia Elpidas in support of children with cerebral palsy.

The idea belongs to the We would like also to thank the European University of Cyprus and the dance school Shiacallis for their contribution to this event
Pictures from the event

Videos From Tv Channels
http://www.blade.com.cy/TV/2012-01-02 - Sundesmos 'Agkalia Elpidas' -

SIGMA - Eidiseis 8-15 [0.00.56] --20120103074236394.wmv
http://www.blade.com.cy/TV/2011-12-31 - Sundesmos 'Agkalia Elpidas' h.a. - RIK1 - Eidiseis 2-00 [0.00.41] --20120102055251065.wmv
http://www.blade.com.cy/TV/2011-12-31 - Sundesmos 'Agkalia Agapis' - MEGA - Eidiseis 8.00 [0.01.14] --20120102054557882.wmv
http://www.blade.com.cy/TV/2011-12-31 - Sundesmos 'Agkalia Elpidas' h.a. - EXTRA TV - Eidiseis 7-30 [0.00.57] --20120102063451817.wmv

Flash mob for Agalia Elpidas 30 / 12 / 20111ον Επιστημονικό Συνέδριο για την εγκεφαλική παράλυση

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος "Αγκαλια Ελπίδας" γονέων και φίλων παιδιών με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις Οργάνωσε το 1ο επιστημονικό συνέδριο με θέμα:

Θεραπεία, Αποκατάσταση, Φροντίδα και Εκπαίδευση
Παιδιών και Νέων με Εγκεφαλική Παράλυση.

την Κυριακή 27 Νοεμβρίου
στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού  Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC)
υπό την υψηλή προστασία της κ Ελσης Χριστόφια
και την αιγίδα του Υπουργού Υγείας Δρος Σταύρου Μαλά
επισυνάπτουμε την πρόσκληση και το αναλυτικό προγραμμα του Συνεδρίου
(είσοδος ελεύθερη)

1ον Επιστημονικό Συνέδριο για την εγκεφαλική παράλυση
27/ 11 / 2011
 

1/4

Μέρα δημιουργίας και προσφοράς για την ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ
 

Μέρα δημιουργίας και προσφοράς για την ΑΓΚΑΛΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

H Παγκύπρια Οργάνωση γονέων και φίλων παιδιών με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις  ‘Αγκαλιά Ελπίδας’ , οργανώνει μέρα χαράς, δημιουργίας και προσφοράς την Κυριακή , 8 Μαΐου 2011 , στον χώρο των σπηλιών στο πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία .
Η εκδήλωση τελείται υπό την υψηλή προστασία της κας 'Ελσης Χριστόφιας και  θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8  το βράδυ.

Κατά την διάρκεια της ημέρας Θα υπάρχουν :

Ø       Εργαστήρια ζωγραφικής και δημιουργίας για παιδιά ,  με την καθοδήγηση  των εργαστηρίων  ζωγραφικής του Πανίκου Τεμπριώτη ( Kids art by motion art studio) το πρωί , και του Νικόλα Παναγή (The Art studio Nicholas Panayi) το απόγευμα  
Ø       Έκθεση και Πώληση  έργων μικρών καλλιτεχνών
Ø      Έκθεση και πώληση   t-shirt με  μηνύματα αγάπης ,και ελπίδας  από καλλιτέχνες και φίλους του συνδέσμου.
Ø      έκθεση και πώληση χειροποίητων έργων από αξιόλογους  Κύπριους δημιουργούς  για οικονομική ενίσχυση του συνδέσμου.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν :
K R ĭ S T ĭ N A APOSTOLOU, jewellery designer
LINDA GREGORIOU (Linda Creations)   accessories designer
MARIOS GREGORIADES, jewellery designer
ΟΜΑΔΑ  ΝΕ ( χειροποίητες σαγιονάρες )
FOTINI FOWLKES, fashion designer
Mαρία Νικολάου ( εικαστικό κόσμημα)       

και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες ….
Και φυσικά …..θα υπάρχουν ποτά ,γλυκά , παιχνίδι και διασκέδαση …..

Ελάτε να αφήσετε και εσείς το δικό σας μήνυμα…..
Την όλη εκδήλωση στηρίζει η ιστοσελίδα www.art2beshop.com

1/10

Agalia Elpidas 27 october 2010 ( 1st event )
 

1/3

πρόσκληση
Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας
την ενημερωτική και καλλιτεχνική εκδήλωση της οργάνωσής μας.
Τετάρτη 27 Οκτωβρίου
7.00 μ.μ
Χώρος Πολιτιστικής Κίνησης Αγλαντζιάς
Γρηγορίου Λαμπράκη 13, Αγλαντζιά
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της έντιμης
κ. Έλσης Χριστόφια.
Π.Α 99487462

​​Call us:

22 43 61 61 

​Find us: 

25 Pouliou & Kapota , 1035 , flat 102 ,
pallouriotissa , Nicosia
P.O BOX 14223, Nicosia ,2155

© 2013 Agalia Elpidas 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now