Η Αγκαλιά Ελπίδας ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 με αρ. εγγρ. 235146.

Είναι παγκύπριος μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός που στηρίζεται στην εθελοντική εργασία και προσφορά των μελών του.

Η Αγκαλιά Ελπίδας αποτελεί μια ελπίδα για το παρόν και το μέλλον των παιδιών με εγκεφαλική και άλλης μορφής παράλυση. Οι οικογένειες των παιδιών αυτών, αλλά και τα ίδια τα παιδιά χρειάζονται οικονομική, υλική και ηθική βοήθεια.
Κυρίως, όμως, τη διεκδίκηση εκ μέρους τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους ως ασθενείς και ως ανήλικοι.
Χρειάζονται ημερήσια φροντίδα, φιλοξενία και μια ολοκληρωμένη στήριξη από κέντρα,
ιδρύματα και στέγες που παρέχουν προγράμματα αποκατάστασης. Ως επίσης και συχνές νευρολογικές, ιατρικές και ψυχοκοινωνικές εκθέσεις προόδου και κατάρτιση εξειδικευμένου προγράμματος αποκατάστασης για κάθε παιδί και περίπτωση ξεχωριστά. Η ψυχαγωγία, η επιμόρφωση, η ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη καθώς
επίσης και η ψυχοσωματική και η πνευματική τους καλλιέργεια θα έπρεπε να ήταν τα βασικότερα συστατικά της καθημερινότητάς τους.

Κύριο αίτημα του Συνδέσμου Αγκαλιά Ελπίδας, είναι η δημιουργία ενός Πολυδύναμου Κέντρου Θεραπείας και Αποκατάστασης, υψηλών προδιαγραφών, έτσι ώστε να προσφέρεται ολιστική και αποτελεσματική θεραπεία και αποκατάσταση στα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση. Αυτό θα αποτελέσει το μέσο πρόσβασης που θα εξασφαλίσει στα παιδιά το δικαίωμα της ίσης ευκαιρίας στη ζωή και την ένταξη στην κοινωνία μας.

Στόχοι του Οργανισμού

  • Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των μέσων και υπηρεσιών για την όσο το δυνατό καλύτερη προσπάθεια για θεραπεία των ατόμων αυτών.

  • Οργάνωση εκστρατειών για σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση.

  • Διοργάνωση σεμιναρίων από ειδικούς επιστήμονες για ενημέρωση και εκπαίδευση στα θέματα που αφορούν νέες μεθόδους αποκατάστασης.

  • Διοργάνωση συνεστιάσεων μεταξύ μελών και οικογενειών για ανταλλαγή προβληματισμών και απόψεων.

  • Εκπροσώπηση της Αγκαλιάς Ελπίδας στο εξωτερικό και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών οργανισμών.

  • Οργάνωση εκδηλώσεων και έκδοση εντύπων για οικονομική στήριξη των ατόμων αυτών και των οικογενειών τους.

  • Η διαμόρφωση, διατύπωση και υποβολή αιτημάτων προς τα κέντρα αποφάσεων για σφαιρική αντιμετώπιση των προβλημάτων για την διεκδίκηση των όποιων δικαιωμάτων των ατόμων αυτών.

Η συνεργασία με οποιαδήποτε Αρχή, οργάνωση, σύνδεσμο ή σωματείο, για την επίτευξη των πιο πάνω στόχων.
Τέλος, μαζί με όλους και όλες που επιθυμούν να ενωθούν, να δημιουργήσουμε μια πραγματική αγκαλιά ελπίδας. Σημαντική θα είναι η προσπάθεια όλων να προωθήσουμε την αποδοχή και την ένταξη των παιδιών με εγκεφαλική παράλυση ως ίσων μελών στο κοινωνικό σύνολο.

.....................................................................................................................................................

Χαιρετισμός απο την πρόεδρο της οργάνωσης


Αγαπητοί φίλοι και φίλες
Είναι με μεγάλη χαρά που σας καλοσωρίζουμε στην ιστοσελίδα της αγκαλιάς ελπίδας , της οργάνωσης για τα παιδιά με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις..
Εγκεφαλική παράλυση με λίγα λόγια είναι η πάθηση του νευρικού κεντρικού συστήματος και εκδηλώνετε με διάφορες κινητικές διαταραχές π.χ σπαστικότητα , αθέτωση , ατονία , και μερικές φορές ,όχι πάντα συνοδεύετε από νοητική καθηστέριση.
Ως γονείς και συγγενείς , γνωρίζουμε το μέγεθος της συνεχούς στήριξης που απαιτήτε για την πρόοδο και ανάπτυξη των παιδιών αυτών.
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες στην προσπάθεια τους να προσφέρουν στα παιδιά τους τις καλύτερες θεραπείες είναι  πάρα πολλά και σε βάρος της ψυχοσωματικής ύγείας αυτών και των υπολοίπων μελών της οικογένειας.
Η αγκαλιά ελπίδας, είναι μια αγκαλιά για τα παιδιά αυτά και το στενό οικογενειακό τους περιβάλλον
Είναι υπόσχεση ότι οι ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά θα βρίσκουν  ανταπόκριση. Είναι ελπίδα ότι με επιμονή και αγώνα θα καταφέρνουμε να βρίσκουμε λύσεις σε ότι χρειάζονται για να ενταχθούν αυτά τα παιδιά με αξιοπρέπεια στο υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο όπως άλλωστε είναι το πρωταρχικό αναφαίρετο και βασικό  ανθρώπινο δικαίωμα τούς.
Αυτά τα  παιδιά πέρα από την αποδοχή και την αγάπη μας χρειάζονται ψυχαγωγία , επιμόρφωση , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ψυχοσωματική και πνευματική καλλιέργεια..  χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση και στήριξη από μια μεγάλη ομάδα εξειδικευμένων γιατρών και θεραπευτών για να μπορέσουν να ελπίζουν στην βελτίωση τούς. Χρειάζονται ημερήσια  φροντίδα , φιλοξενία και μια ολοκληρωμένη στήριξη από κέντρα , που παρέχουν προγράμματα αποκατάστασης .
Δυστυχώς οι ελλιπείς υποδομές και η μη σωστή ενημέρωση αναγκάζουν τους γονείς να επωμίζονται όλο το βάρος αυτής της προσπάθειας  οδηγώντας τους στην κοινωνική απομόνωση και τον οικονομικό μαρασμό.
Έχοντας υπόψη , και βιώνοντας καθημερινά όλα αυτά τα προβλήματα ο σύνδεσμος έθεσε ως  κυριότερο στόχο του μαζί με την βοήθεια όλων σας ,να γίνει πραγματικότητα  η δημιουργία κέντρου αποκατάστασης  ευρωπαϊκών προδιαγραφών  με τις σωστές υποδομές και τα σωστά προγράμματα  για  να έχουν τα παιδιά μας  ίσο δικαίωμα στην εκπαίδευση , στην ψυχαγωγία τους και στην αποκατάσταση τους.
Επιπρόσθετα θα αγωνιστούμε για  πιο οργανωμένη και σωστή παρακολούθηση και αξιολόγηση αυτών των παιδιών από τους κρατικούς φορείς .
Δεσμευόμαστε ότι προσπάθεια μας θα είναι πάντα  η σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση των οικογενειών των παιδιών αυτών για να μπορέσουν κι αυτοί να στηρίξουν σωστά  τα παιδιά τους,


Με εκτίμηση
'Ελλη Φιλίππου
Πρόεδρος
20/8/2008​​Call us:

22 43 61 61 

​Find us: 

25 Pouliou & Kapota , 1035 , flat 102 ,
pallouriotissa , Nicosia
P.O BOX 14223, Nicosia ,2155

© 2013 Agalia Elpidas 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now